Marinka Achterberg (1974)

Terug

Marinka Achterberg Op mijn negentiende volgde ik mijn eerste hatha-yogales. De daarop volgende jaren heb ik wekelijks les gevolgd bij leraren van verscheidende yogastijlen. Onder andere in de traditie van Sivananda. Door het beoefenen van hatha-yoga groeide bij mij de interesse naar de geschiedenis en de filosofische achtergrond van de yogaleer.

In 2009 studeerde ik af aan de Yoga Academie Nederland (YAN), een vierjarige opleiding die erkend is door de Europese Yoga Unie en door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Tevens ben ik sinds 2000 bevoegd leerkracht basisonderwijs en daarmee HBO geschoold in het geven van bewegingsonderwijs.

Door deze jaren van studie en training ben ik vertrouwd met veel yogastijlen en meditatietechnieken en heb ik een gedegen kennis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam.

Nog steeds school ik mij bij door studie en wekelijkse praktijklessen, o.a. in de leer van Critical Alignment. Dit is een vorm van hatha-yoga waarbij de nadruk ligt op het doorgeven van beweging, tussen de verschillende bewegingsketens van ons lichaam.

Deze aspecten komen samen in mijn lessen die ik met precisie, oog voor ieders niveau en met veel plezier geef.

Curriculum vitae