Yogales

Terug

Hatha-yoga

Hatha-yoga is een tak van yoga. Het neemt het fysieke lichaam als uitgangspunt en maakt gebruik van ademhalingstechnieken die binnen de hatha-yoga pranayama worden genoemd. Hatha-yoga gaat over de verbinding van het lichaam en de geest. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in constante wisselwerking met elkaar. De houdingen in hatha-yoga worden Âsana's - (zit(ten), (ver)blijven) - genoemd. Deze houdingen hebben op fysiek niveau een versterkende invloed op o.a. spieren, botten en het zenuwstelsel. Op mentaal niveau heeft het een positieve invloed op het denken en traint het concentratievermogen.

Yoga bij Studio LOS

Elke les is een afgerond geheel. Met een opbouw in de lesblokken. De les bestaat uit voorbereidende oefeningen, draaiingen, voor- en achteroverbuigingen, omgekeerde houdingen, evenwichtsoefeningen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, kracht- en balanshoudingen.
Deze oefeningen en houdingen worden met aandacht voor de juiste uitvoering begeleid.
In iedere les wordt naast het beoefenen van de Âsana's tijd besteed aan meditatie en de les eindigt met een ontspanningoefening.
De Âsana's worden verbonden aan het ritme van de ademhaling. Dit maakt het mogelijk je aandacht te richten op dat wat je aan het doen bent en zicht te krijgen op je fysieke en mentale houding van dat moment. Deze benadering zorgt ervoor dat je de intensiviteit goed aanvoelt en deze daardoor zelf kunt sturen, zodat je kan werken binnen je persoonlijke grenzen.

Voorbereiding

  • Draag soepel zittende kleding.
  • Het is raadzaam kort van tevoren niet (teveel) te hebben gegeten.
  • Yogamatten en ander materiaal zijn aanwezig.
  • We werken op blote voeten.
  • Kom niet precies op tijd, maar 5 minuten van te voren.
  • Breng mij vooraf op de hoogte van je fysieke conditie / blessures.

Privéles

Deze lesvorm is geschikt voor mensen die net beginnen, zij die hun beoefening willen verdiepen, specifieke fysieke klachten hebben en voor diegene die geen tijd hebben voor de wekelijkse vaste lessen. Privéles biedt een uitstekende mogelijkheid om te ontdekken wat yoga voor jouw individuele situatie kan betekenen.